Jaromír Bosák a Robert Záruba

04.02.2013 19:00

Jubilejní, desátá sezóna Scénických rozhovorů je v plném proudu. Jaromír Bosák a Robert Záruba. Dva hosté, dvě osobnosti televizní obrazovky. Oba zasednou v pravidelné talk show Švandova divadla ke společnému stolu. Jeden z nich moderuje především fotbalové zápasy naší reprezentace, druhý zejména hokejové zápasy národního týmu. Na novinářskou profesi, etiku sportovního žurnalisty a další věci se bude ptát spolu s diváky a jako vždy David Hrbek.

Jaromír Bosák je český populární sportovní komentátor a novinář. Vystudoval Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy. S novinářskou kariérou začínal v rádiu Bonton. O fotbalu psal do týdeníku Gól, hlavně o Bundeslize, je považován za odborníka na německý fotbal. Od roku 1994 komentuje fotbalové přenosy pro Českou televizi, kromě toho publikuje i v ČTK. Kromě fotbalu je také milovníkem golfu, který rovněž komentuje. Napsal i řadu knih, vesměs se sportovní tématikou.

Robert Záruba je sportovní komentátor. Vystudoval Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 1990 je s dvěma krátkými přestávkami zaměstnán v České televizi. Je hlavní komentátor hokejových utkání českého reprezentačního mužstva. Je znám svou precizní přípravou, vede si vlastní kartotéku hráčů, index zápasů a rozsáhlé statistiky. Na Fakultě sociálních věd UK přednáší předmět Sportovní televizní žurnalistika.